Sumağın faydaları
Sumax qırmızı rəngli, turş dada malik meyvədir. Dadının turş olması tərkibində üzüm turşusunun olmasından irəli gəlir. Meyvələri qurudulduqdan sonra üyüdülüb mətbəxtdə ədviyyat kimi istifadə olunur. Ondan həm isti, həm də soyuq yeməklərdə istifadə olunur.
* Sumax həzmi sürətləndirir.
* Sumax işhat açmaqla bərabər, bağırqaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
* Sumax ishalı kəsir.
* Qandakı şəkərin miqdarının aşağı salmaqla bərabər, normada saxlanmasında yardımçı olur.
* Sumax iştahaçıcı bir ədviyyatdır.
* Sumax antioksodant təsirə maıikdir.
* Sumax dənələrini dəmləyib içdikdə zəhərlənmə əlamətlərini aradan qaldırır.
* Qanaxmalar zamanı damarlara büzüşdürücü təsir göstərərək qanaxmaı saxlayır.
* Ürəkbulanma və qusma zamanı çox faydalı təsirə malikdir.
* Sumax dəmləməsi arterial təzyiqi aşağı salır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Azərbaycan kulinariyasında işlənən dadlandırıcılar
15 yanvar 2017
Marinadlaşdırılmış toyuq dilimləri
15 yanvar 2017
Qarışıq bitki çayları
11 yanvar 2017
Akasya çayının faydaları
12 yanvar 2017
Qara yemişan və onun faydaları
29 dekabr 2016
Üzüm yarpağı çayının faydaları
12 yanvar 2017
Üzüm tumunun faydaları
11 yanvar 2017
Ardıcın faydaları
12 yanvar 2017
Keşniş toxumunun faydaları
11 yanvar 2017
"Sumağın faydaları" haqqında müzakirə