Xroniki bağırsaq xəstəlikləri və qəbizlik zamanı pəhriz
Bağırsağında xroniki xəstəlikləri və qəbizlik problemləri olan xəstələr gün ərzində yedikləri qidaya diqqət yetirməlidirlər. Bu xəstəliklər zamanı pəhriz saxlamağın əsas məqsədi orqanizmdə maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaq və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırmaqdan ibarətdir.
Xroniki bağırsaq xəsətləri və qəbzlikdən əziyyət çəkənlər gün ərzində az-az, tez-tez qida qəbul eləməlidirlər.
Belə xəstələrə:
– qızardılmış və soyutma yumurta
– quru qidalar
– hisə verilmiş qidalar
– soyuq içkilər
– çox yağlı qidalar
– qızardılmış qidalardan istifadə etmək olmaz.
Qəbizlikdən və xroniki bağırsaq xəstəliyindən əziyyət çəkən xəstələr aşağıdakı qidaları rasionlarına daxil etməlidirlər:
– şorbalar, borş
– ət və toyuq bulyonları
– bol meyvə və tərəvəz
– balıq məhsulları
– südlü sosislər
– südlə bişən yeməklər
– qaymaq, yumşaq pendir
– qarabaşaq
– əncir və qaysı qurusu
– bitki və təbii kərə yağı
– yatmazdan əvvəl qatıq içmək.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Bağırsaq xəstəlikləri zamanı pəhriz
13 yanvar 2017
Xroniki bağırsaq və ishal xəstələri üçün pəhriz
13 yanvar 2017
Qara ciyər və öddaşı xəstələrinin pəhriz stolu
13 yanvar 2017
Böyrəkdaşı xəstələri üçün pəhriz
13 yanvar 2017
Kəskin və xroniki nefrit xəstələri üçün pəhriz
13 yanvar 2017
Sidik kisəsində daş olan xəstələr üçün pəhriz
29 dekabr 2016
Şəkərli diabet xəstələri üçün pəhriz
29 dekabr 2016
"Xroniki bağırsaq xəstəlikləri və qəbizlik zamanı pəhriz" haqqında müzakirə