Açıq satılan qidalar zəhərləyir
Açıq havada bir çox mikrob vardır. Bunlar da tozla birləşərək asanlıqla yayıla bilir. Xüsusilə də havaların istiləşdiyi zamanlarda belə qidalardan istifadə xüsusilə təhlükəlidir.
Açıqda satılan yeyəcəklər sadəcə mikrob və bakteriya ilə deyil, quşlar, ağcaqanadlar, pişik, itlər vasitəsilə mikroblar daha sürətlə yayılır. Belə qidalarla qidalanmaq, qusma, qarın ağrısı, ishal, bulantı kimi xəstəliklərə rahatlıqla yoluxa bilərlər.
Mütəxəssislər belə yeyəcəklərin hətta zəhərlənməyə səbəb ola biləcəyini vurğulayırlar.
Bu qidaların ləğvi barədə xüsusi qanun qəbul edilməsə də tövsiyə də edilmir.
Qapalı məkanlarda isə işləyən işçilərin əlcəkli olub-olmadığına diqqət yetirmək vacibdir. Belə ki, natəmiz əllərlə qida hazırlamaq ikiqat xəstəliyə səbəb yaradır. Mədə-bağırsaq sistemi pozularaq yüksək qızdırmaya, ağrılara yol aça bilər.
Nəzərinizə çatdıraq ki belə hallarda uzunmüddətli müalicəyə ehtiyac olur.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
Mədə və bağırsaq qripi nədir?
9 fevral 2018
Bağırsaq xəstəlikləri
25 dekabr 2016
Kimlərdə çiyin yırtığı ola bilər?
27 yanvar 2018
İshal yaradan qidalar
26 yanvar 2018
Ürəkbulanmanın səbəbləri
28 dekabr 2016
Ürək bulanmanın səbəbləri
28 dekabr 2016
Sinir sistemi xəstələri üçün pəhriz
29 dekabr 2016
Bu qidalar zəhərlənməyə səbəb ola bilir
9 yanvar 2017
Dəridə yaranan problem - Gül xəstəliyi nədir?
30 yanvar 2018
"Açıq satılan qidalar zəhərləyir" haqqında müzakirə