Orucluqda tox saxlayan qidalar...

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 26 may 2017
  • Baxış sayı: 5 149
  • 0 rəy

Orucluqda tox saxlayan qidalar.....

Bu il müqəddəs ay ilin ən isti ayına təsadüf edir. Fəsillə əlaqədar olaraq oruc müddəti ən uzun olacaq. Bəs bu uzun aclıq və susuzluğa dözmək üçün nə yeyib-içməli?
İmsaqda mədəni gec tərk edən, qan şəkərinə təsir etməyəcək məhsullara üstünlük verilməlidir.

Yumurta 

Yumurta keyfiyyətli protein qaynağıdır. Protein isə daha uzun müddət tox saxlayır.

Qoz və fındıq

 Qoz və fındıq kimi çərəzlər mədədən keçidi ləngidir və uzun müddət toxluq hissi yarayır.

Paxlalılar 

Paxlalılar qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa kömək edir.

Badam.

Proteinlə zəngin olan məhsullardan biri də badamdır.

Qara buğda 

Qara buğda maqnezium və B vitamini mənbəyidir. Həm tox saxlayır, həm də çəki artırmır.

Qatıq 

Qatıq faydalı bakteriyaları artırır, yüksək təzyiq, xolesterola müsbət təsir edir.  

Avakado

Avakado doymamış yağ asitləri sayəsində uzun müddət tox saxlayır.

Banan  

Banan da bu effektinə görə fərqlənir. Yaşıl çay oruc tutanların yorğunluğunu azaldır.
Süd
Süd kalsium və D vitamini qaynağı olduğu üçün imsaqda 2 stəkan içə bilərsiniz.
Alma.
İmsaqda bir alma gün boyu enerjili olmağınıza səbəb olacaq.

Qaraçörək

Qaraçörək Ramazanda məsləhət görülən ən önəmli ədəvadır.

Yulaf 

Yulaf əzməsi tərkibindəki az şəkər və bol liflər sayəsində saatlarla tox saxlayır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Orucluqda tox saxlayan qidalar..." haqqında müzakirə