Bu il müqəddəs ay ilin ən isti ayına təsadüf edir. Fəsillə əlaqədar olaraq oruc müddəti ən uzun olacaq. Bəs bu uzun aclıq və susuzluğa dözmək üçün nə yeyib-içməli? İmsaqda mədəni gec tərk edən, qan şəkərinə təsir etməyəcək məhsullara üstünlük verilməlidir.
Yumurta Yumurta keyfiyyətli protein qaynağıdır. Protein isə daha uzun müddət tox saxlayır.
Qoz və fındıq Qoz və fındıq kimi çərəzlər mədədən keçidi ləngidir və uzun müddət toxluq hissi yarayır.
Paxlalılar Paxlalılar qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa kömək edir.
Badam.Proteinlə zəngin olan məhsullardan biri də badamdır.
Qara buğda Qara buğda maqnezium və B vitamini mənbəyidir. Həm tox saxlayır, həm də çəki artırmır.
Qatıq Qatıq faydalı bakteriyaları artırır, yüksək təzyiq, xolesterola müsbət təsir edir.
AvakadoAvakado doymamış yağ asitləri sayəsində uzun müddət tox saxlayır.
Banan Banan da bu effektinə görə fərqlənir. Yaşıl çay oruc tutanların yorğunluğunu azaldır. Süd Süd kalsium və D vitamini qaynağı olduğu üçün imsaqda 2 stəkan içə bilərsiniz. Alma. İmsaqda bir alma gün boyu enerjili olmağınıza səbəb olacaq.
QaraçörəkQaraçörək Ramazanda məsləhət görülən ən önəmli ədəvadır.
Yulaf Yulaf əzməsi tərkibindəki az şəkər və bol liflər sayəsində saatlarla tox saxlayır.
|
"Orucluqda tox saxlayan qidalar..." haqqında müzakirə