Hipertoniklərin menyusuna: yoqurt
Gün ərzində müntəzəm olaraq az müqdarda yoqurt qəbulu hipertoniyanın yaranma riskini üç dəfə azaldır. Amerikanın Minnesot universitetində tədqiqatçılar iki minə yaxın könüllünün qida rasionunu öyrənərkən belə bir qənaətə gəlmişlər.
Yoqurtdan müntəzəm istifadə edənlərdə arterial təzyiqin yüksəlmə riski 31 faiz az olur. Həmin pozitiv effekt növbəti 15 il ərzində də saxlanılır. Məsələ burasındadır ki, yoqurtun tərkibində olan Ca damar divarının möhkəmlik və elastikliyini artırır, mənfəzini genəldir və arterial təzyiqi aşağı salır. Həddən artıq Ca qəbulu isə damar divarında çöküntülərin yaranmasına səbəb olur. Ona görə də qəbul edilən qidanın müqdarı normadan artıq olmamalıdır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.
OXŞAR MƏQALƏLƏR
HİPERTONİYA -ARTERİAL TƏZYİQ
30 dekabr 2016
Gün ərzində nə qədər şəkər qəbul etməli?
3 yanvar 2017
Böyrək arterial hipertoniyası
8 yanvar 2017
Aşağı təzyiq əlamətləri, müalicəsi
15 yanvar 2017
Təzyiqin qalxmasının 7 əsas səbəbi
21 yanvar 2017
Kofenin bilmədiyiniz faydaları
21 yanvar 2017
Bamiyənin faydaları haqqında
27 dekabr 2016
Qanda xolesterolu azaldan bitkilər
12 yanvar 2017
Simptomatik arterial hipertoniyalar
19 fevral 2017
"Hipertoniklərin menyusuna: yoqurt" haqqında müzakirə