Zehni və yaddaşı artıran qidalar

  • Müəllif: elnare
  • Tarix: 28 dekabr 2016
  • Baxış sayı: 2 905
  • 0 rəy

Zehni qabiliyyəti yaxşılaşdırmaq üçün meyvə və tərəvəzlər çox faydalıdır.Serotoninlə zəngin olan ananas duyğu orqanlarını daha da həsas edir.
Dəniz və çay balığından hazırlanan xörəkləri ən azı həftədə 2 dəfə yemək lazımdır. Dəniz heyvanları fosfor və müxtəlif doymuş yağ turşuları ilə zəngindir.
Bananin tərkibi zehnə kömək edən B6 fitamini ilə zəngindir.
Üzüm insana fikrini, diqqətini toplamağa kömək edir. Həmçinin almada faydalı meyvədir, dərs oxuyarkən alma yemək çox faydalıdır.
Pomidordan xeyli miqdarda manqan var ki, bu zehni fəaliyyətə çox faydalıdır
Kök orqanizmdə, həmcinin beyində olan qocalma prosesini ləngidir.
Yorğunluqla mübarizə aparmaq üçün şampinyon yemək faydalıdır.
Bu göbələk növü B1 vitamini və pantoten turşusu ilə zəngindir.
Kartof əmək qabilliyyətini artırır.
Günəbaxan yağı təfəkkürü yaxşılaşdırır.
Aydın düşüncə üçün tünd çay və qəhvədən yaxşı hec nə yoxdur.
Səhər 220-270 qr qəhvə içən yaşlıların yaddaşı kofeinli içkilər içməyənlərdən daha yaxşıdır.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir https://immunitet.az/.

"Zehni və yaddaşı artıran qidalar" haqqında müzakirə