Tez bişən supların orqanizmə zərərləri


Baxış sayı: 352     Bölmə: Məqalələr / Xəstəliklər / Faydalı məsləhətlər

Tez bişən supların orqanizmə zərərləri
Bu cür suplar qısa müddət ərzində bişir və çox dadlı olur. Mətbəxtdə az vaxt keçirmək istəyən insanlar, tələbələr bu cür qidalardan istifadə etməklə öz vaxtlarına qənaət etmiş olurlar. Amma onun orqanizmə verdiyi zərərlər barədə düşünmək heç kimin ağlına gəlmir. Halbuki mütəxəssislər onun orqanizmə aşağıdakı zərərlərinin olmasını təsdiqləyirlər:
* Tez bişən supların tərkibində zülallar normadan artıq olduğuna görə zülal mübadiləsinə birbaşa təsir edir.
*Tərkibinə qatılan ədviyyatlar çox olduğuna görə bu suplar mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır və uzun müddət qəbul edildikdə qastritin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
* Suplara qatılan qatqı maddələri qanda insulinin artmasını tələb edir və mədəaltı vəzin funksiyasının pozulmasına səbəb olur.
* Tez bişən supların hazırlanmasında palma yağından istifadə edilir ki, bu da ağır yağ hesab edilir və gec həzmə gedir. Palma yağı trans yağlardan hesab edilir. Bu yağların tərkibindəki yağ turşuları ürək-damar sistemi üçün təhlükəli sayılır.
* Bu supların vermeşili palma yağında qovrulur və xarab olmaması üçün onlara müxtəlif qatqılar əlavə edilir ki, bu da insan orqanizminə çox zərərlidir.скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

http://immunitet.az/
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim tərəfindən yazılıb. Saytımızdan hər hansı məlumat götürdükdə hipper-link ilə istina vacibdir!

"Tez bişən supların orqanizmə zərərləri" məqaləsini sosial şəbəkələrdə paylaş

loading...

"Tez bişən supların orqanizmə zərərləri" məqaləsinə komment yazmaq

Sağlam həyat təzi sürmək insanın immunitetini yüksəldir və xəstəliklərdən uzaq edir.
Ən son tibbi məqalələri yalnız bizim portaldan oxuya bilərsiz. Müasir müalicə üsulları ilə bir çox xəstəliklərin sağaldılmasına kömək edirik.
Sayt Azərbaycan Həkimləri tərəfindən tərtib edilib, bütün hüquqlar qorunur.