Qaynar Məqalələr

Qaspaço şorbası

1234

Qaspaço şorbası

Lazım olan ərzaqlar:

Pomidor – 3 ədəd, xiyar
Bolqar bibəri – 2 ədəd
Sarımsaq – 2 diş
Üzüm sirkəsi – 1 xörək qaşığı
Zeytun yağı – 2 xörək qaşığı
Qaymaq (15%) – 100 ml
Tomat şirəsi – 400 ml
Cəfəri, reyhan, duz, istiot.
Hazırlanma qaydası:
Pomidorlar üzərində xaçvari kəsik aparıb qaynayan suya 30 saniyəyə salınıb çıxarılır və soyudulur. Onlarin qabığı soyulur və kubik şəklində doğranılır. Xiyar soyulur və halqavari doğranılır.
Bolqar bibəri uzununa kəsilir, içi təmzlənir. 2-3 dəqiqəlik qaynar suda isladılır, sonra soyudulur, qabığı soyulur və doğranılır.
Bütün xırdalanmış məhsullar dərin qaba tökülür və sarımsaq əlavə olunur, blender vasitəsilə püre vəziyyətinə gətirilir.
Alınmış kütləyə duz, istiot, üzüm sirkəsi, yağ əlavə edilir və hamısı qarışdırılır. Şorbaya tomat şirəsi əlavə edilərək 3-4 saat soyuq yerdə saxlanılır. Süfrəyə verməzdən əvvəl şorbaya qaymaq əlavə edilir, cəfəri və reyhanla bəzədilir.

immunitet.az

loading...

Məsləhət Görürük

makarna

Sobada toyuqlu makaron

  Sobada toyuqlu makaron. Lazım olanlar: * 3 ədəd toyuq budu * 500 qram makaron …

Яндекс.Метрика

Designed by F.Aliyev