Qaynar Məqalələr

Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər

xemir

Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər
-Xəmirdə şəkər çox olduqda bışırilən məmulat yaxşı qızarmır.
-Xəmirə soda çox vurulubsa, məmulatın rəngi tünd, xoşagəlməz iyli olacaq.
-Xəmirdə yağ çox, su isə nə qədər az olarsa, bir o qədər çox ovular.
-Laylı xəmiri yoğurandan sonra 1 saatlığa soyuq yerə qoysanız, yaxşı yayılar və bişirəcəyiniz qaba yapışmaz.
-Biskvit xəmir hazırlanarkən un, yumurta və şəkər qarışıgı ilə 15 saniyədən çox yoğrulmur. Çünki xəmir yapıxır və məmulat bərk olur.
-Yağda qızardılan pirojkilərin xəmiri sobada bişirilən pirojkilərin xəmirinə nisbətən yumşaq olmalıdır.
-Bişəndən sonra tortu, keksi formada, ya da tavada saxlamaq olmaz. Onu çıxarıb salfetin üzərinə qoymaq lazımdır.

immunitet.az

loading...

Məsləhət Görürük

zeka

Zəkanı və yaddaşı artırmağın 15 yolu

Zəkanı və yaddaşı artırmağın 15 yolu. Alimlərin hesablamalarına görə insan beyninin ən yaxşı işlədiyi yaş …

Яндекс.Метрика

Designed by F.Aliyev